Lars Vaular, Datarock og Kajander til Rød Snø

RS18_artistslipp 3_banner_1_preview.jpg

Det er ingen tvil om at det blir fest i Ranahallen når en av landets feteste rappere, energibomben Datarock og en av regionens mest spennende nye navn kommer til Rød Snø 2018.

- Vi ønsker som alltid å gi publikum det beste landet har å by på når vi booker til festivalen vår, og dette slippet er et godt eksempel på det. Vaular skal fylle Oslo Spektrum i vår og må selvsagt ta en tur til Mo i samme periode! Datarock har antydet at 2018 kommer til å bli et stort år for dem med mange spennende planer, og Kajander slapp akkurat en ny single som er noe av det kuleste vi har hørt på lenge! sier festivalsjef Maiken Johansen.

Lars Vaular

Innenfor norsk hiphop er det få, om noen, som befinner seg i samme posisjon som Lars Vaular. Bergenseren har laget seg en egen nisje siden sitt definitive gjennombrudd på slutten av 00-tallet, med hits som «Solbriller på» og «Rett opp og ned». Da han slapp det dobbelt Spellemann-vinnende albumet «Du betyr meg» i 2011, var det tydelig at Vaular hadde blitt en artist som gjorde hva han ville, når han ville. Siden da har 33-åringen aldri sett seg tilbake og sluppet en imponerende rekke æradefinerende album og låter. Han spilte en fantastisk konsert på Verket i 2016 og i sommer headlinet han selveste Øyafestivalen. Da han ble senket ned fra scenetaket ikledd brudekjole var vi ikke i tvil. Vi MÅTTE få Lars til årets Rød Snø. At vi har lykkes med det gjør oss ekstremt stolte og glade, og vi gleder oss som små barn til å oppleve en artist av dette kaliberet på Mo! 

Datarock 

Røde joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning. Det er ikke rart at Datarock fra Bergen har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder. Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Give It Up» skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden. Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare, og bandets låter har blitt brukt i reklamer for Apple, Coca-Cola og Google, i dataspill som FIFA-serien og «The Sims», samt i TV-programmer som «Jersey Shore» og «Chuck». Det er med andre ord norsk popadel vi skal ønske velkommen til Rød Snø i mars. Og hva passer vel bedre der enn full fest i røde joggedresser? Dette blir rett og slett en festkveld vi sent vil glemme! 

Kajander 

Lofotværingen Kajander ankom den norske popbransjen med et brak, da han i 2016 slapp debutsingelen «E du den du vil vær?». NRK P3 var raske med å omfavne den nordnorske oppkomlingen, og B-listet på den innflytelsesrike kanalen. Selv med bare en offisiell singelutgivelse, ble sommeren det året en travel en for gutten fra Ørsnes. Han spilte en rekke imponerende konserter på festivaler som Øyafestivalen, Pstereo og Rakettnatt, hvor det raskt ble åpenbart at Kajander var kommet for å bli. Senere samme år ble han signert av giganten Universal Music, og siden da har hits som «Når e du klar?» og rykende ferske «Naken» alle gått sin seiersgang på riksdekkende radio. Kajander er enkelt oppsummert en forrykende popartist, som vi virkelig ser frem til å oppleve live.

Rød snø går av stabelen i Ranahallen 09. og 10. mars 2018.

Følgende artister er så langt bekreftet til festivalen:

Dumdum Boys

Lars Vaular

OnklP & De fjerne slektningene

Datarock

Eva Weel Skram

Hkeem

Kajander

 

Meld deg på Facebook-eventet. 

Billetter finner du her.

Posted on November 9, 2017 .