Supportersang får premiere under Rød snø 2018

23030739_10159553045765471_1874362117_o.jpg

Ved klubbsammenslåing mellom Stålkameratene og Mo IL blir det premiere på den nye supporter-låta under Rød snø 2018. I tillegg støtter Verket den nye klubben med 50.000 årlig de første tre driftsårene.

Det er allerede kjent at den ikke så kjente Gruben-spilleren Håvard Paulsen og den nå litt glemte Langnes-spissen Kristian Lorentzen snekrer på en supportersang i påvente av ei fotballsammenslåing mellom Mo IL og Stålkameratene.

- Vi ble enormt glade da vi hørte at supporter-sangen blir lansert på Rød snø ved ei sammenslåing. Og at Verket i tillegg skal støtte en ny klubb. Det er en helt konge-måte å slippe låta. Det blir helt rått å spille den på hjemmebane. Vi er begeistra for fotball, begeistra for Rød snø og Verket og begeistra for sammenslåing. Verket og Rød snø har betydd mye for Mo, det tror vi en sterk og  veldrevet fotballklubb også kan gjøre. Kan vi bidra til å skape entusiasme og stemning rundt ei sammenslåing, så er det veldig stas, sier Håvard og Kristian.

Helgelands Oasis

Begge har vært på Verket-plakaten før, Håvard på Underverket i 2016, Kristian i bandet Diskotek i 2009. Og de har spilt i samme band en gang i tiden.

- På sett og vis er vi barnehageversjonen av Oasis, vi har ikke holdt på med musikk i lag siden 1994 og det er en del individuelle forskjeller ute og går. Så satser vi på å krangle mindre enn Liam og Noel, og komme opp med ei låt som går like godt hjem til fotballglade ranværinger som Champagne supernova. Refrenget skal sitte rett i krysset, for å si det sånn, lover de to.

- Kristian har skrevet flere supporter-låter, så jeg lener meg en del på hans erfaring. Men jeg håper jeg få gjennomslag for rapping og klapping, ler Håvard.

Verket går inn med 150.000

Mens Rød snø har ryddet plass til dem i festivalprogrammet,  er det også klart at Verket ønsker å støtte en ny klubb med 50.000 årlig de første tre årene.

- Verket og en rekke andre festivaler og gode kulturtilbud styrker Mo i Rana som by og gjør noe med selvfølelse og oppfattelse av stedet vi bor. I tillegg tilføres kompetanse til en by som jobber med store arrangementer og det øker omsetningen av varer og tjenester.  Store arrangementer inspirer også til annen aktivitet. Det har vi sett flere eksempler på etter at Verket ble etablert for snart 10 år siden. Et solid fotball-lag vet vi kan gjøre det samme for en by, sier festivalsjef for Verket og Rød snø, Maiken Johansen.

Hun skjønner at det er mange følelser og sterke meninger rundt sammenslåingen av to klubber med en lang historie. Men som situasjonen har vært de siste årene, så tror festivaleierne at en solid klubb betyr mye for Mo i Rana.

- Derfor ønsker vi å støtte en ny klubb med 50.000 hvert år de neste tre årene. Det er jo heller ikke umulig at vi finner andre måter å samarbeide på i fremtiden. Styret stiller seg helhjertet bak dette. Det er viktig å presisere at Verket ikke mottar kommunal støtte eller tilskudd fra fylket, så vi bruker ikke andre kultur- eller idrettsmidler til dette.

Håvard Paulsen: Tidligere midtstopper på Gruben. Middels god fotballspiller, over snitt talentfullt barnetv-fjes, kjent fra blant annet NRK super, Barn ingen adgang og Jubeltube. Skuespilleren, musikeren og programlederen fra Mo i Rana har tidligere opptrådt på UnderVerket og var Nordland Teaters festivalprofil under Vinterlysfestivalen i 2017.

Kristian Lorentzen: Tidligere spiss på Langnes. Ikke den viktigste på laget, men best til å synge i dusjen. Lyden av Kristian henger fortsatt igjen i E-garderoben. Korsbåndet rauk i ei grisetakling og fotball-karrieren kom da også til et punktum på bane 2 i Ranahallen. Kjent fra band som Molo og Diskotek. 

Posted on November 3, 2017 .