Morten Abel og Ida Maria til Rød Snø

RS_artistslipp 4_banner_2.jpg

Morten Abel og Ida Maria er bekreftet til Rød snø, og med dem er festivalprogrammet komplett.

“Vi har fått utrolig mange henvendelser om å booke Ida Maria. Omtrent hele Helgeland lå på stemmeknappene da hun deltok i Stjernekamp og fyrverkeriet fra Nesna fikk en mengde nye fans. Ida Maria veksler fra det såre til det eksplosive og det er aldri kjedelig når Ida Maria er på scenen. Vi gleder oss til en rocka, ujålete og svett konsert på Rød Snø!

Morten Abel har en hit-katalog som ingen ende vil ta og er en av landets mest suksessrike artister. Abel har alltid evnet å være i front og har i alle år vært en trendsetter i norsk pop. Evnen til fornyelse har han fortsatt. Pop-veteranen er ekspert i å få sitt publikum i festhumør, så det er med andre ord bare å smøre halsen og gjøre seg klar til allsang når han tar med seg bandet og sitt fantastiske låtunivers til Rød Snø”, sier festivalsjef Maiken Johansen.


Morten Abel:

Mannen bak hits som «Bullet Me», «Tore Tang», «Cries Like A Baby», «Hard To Stay Awake», og «Be My Lover» trenger strengt tatt ikke noen nærmere introduksjon.

 

Veien Morten Abel har gått fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til Peltz og et tiår som definerende soloartist er lang og brokete. Men fellesnevneren for alle hans musikalske eskapader er den vanvittige låtteften, som har gjort så å si alt han har rørt ved til både kritikerroste og kommersielt suksessfulle utgivelser.

Abel har vært i rampelyset i flere tiår, og er og forblir en av få ekte popstjerner vi har her til lands. Han har både salgstallene, prisene og konsertene på rullebladet som mer enn backer opp denne statusen, og er for lengst en levende legende i norsk musikkbransje.

Velkommen «hjem» til Nordland skal du være, Morten!

Ida Maria:

Helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock. Allerede før hun slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Og da ferden gikk ut i det store utland spilte hun blant annet på Jay Leno Show og gjorde en duett med selveste punk-gudfaren Iggy Pop.

Men så møtte hun veggen etter å ha slitt med store alkoholproblemer, og trakk seg vekk fra rampelyset. Som den ekte fighteren hun er, har derimot Ida Maria virkelig kjempet seg opp på toppen igjen. Etter en rekke sterke utgivelser, deriblant albumet «Scandalize My Heart» fra 2016, og en kruttsterk figur i både «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp», kan vi trygt fastslå at den tøffeste dama i norsk rock er tilbake i manesjen!
Live er hun en naturkraft av en formidler, som behersker både rockens kaos og hudløse selvutleveringer med like stor selvfølge.
Det er rett og slett en av landets mest spennende artister som kommer til oss i mars, og vi gleder oss stort til å ønske Ida Maria velkommen til årets Rød Snø!

 

Rød snø går av stabelen i Ranahallen 09. og 10. mars 2018.

Følgende artister er bekreftet til festivalen:

Dumdum Boys

Morten Abel

Lars Vaular

OnklP & De fjerne slektningene

Eva Weel Skram

Ida Maria

Datarock

Hkeem

Kajander

 

Meld deg på Facebook-eventet

Billetter finner du her

 

Posted on November 20, 2017 .