Programmet er komplett: Timbuktu & Damn!, Silja Sol, Pil & Bue og Resirkulert kommer til Rød snø

Skjermbilde 2015-12-21 kl. 20.33.02.png

Med hits som "Det löser sej", "Alla vil til himmelen men ingen vill dö" og ”Resten av ditt liv” trenger svenske Timbuktu knapt nok noen introduksjon. Den samfunnsengasjerte Skåningen har vunnet flere priser enn de fleste andre skandinaviske artister, deriblant svenske Grammis sju ganger, fire svenske P3 Guld-priser og Nordens Språkpris for å nevne noen.

”En av Skandinavias største artister, og kanskje beste live-artist, topper siste artistslipp til Rød snø. Kunne ikke vært mer fornøyd med artistene til årets festival!”, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Silja Sol sjarmerte seg rett inn i hjertet til både musikkanmeldere og det norske folk da hun slapp debutalbumet ”På hjertet”. Dermed ble 2015 et stort år for Bergens-jenta med Spellemann-nominasjon, Urørt-finale, store festivalopptredener og topp 10-plasseringer på flere av ”årets beste”-lister i landets største aviser. 

”Silja Sol har en hjertevarme og unikhet som kommer til å gjøre godt en kald vinterkveld på Mo. Hun inntar Rød snø-teltet med et rykende ferskt album som hun allerede har skapt store forventninger til med førstesingelen ”Trærne”. Det er en glede å ønske Silja Sol velkommen til Mo i Rana!”, fortsetterHaaland.

Pil & Bue er Petter Carlsen fra Alta og Aleksander Kostopoulos fra Bodø. Bandet som er kun to år, ga ut debutplata Push Start Button i 2014, og ble belønnet med terningkast 6 i lokalavisa etter sin første liveopptreden på Aronnesrocken. Nå er de klare med ny musikk og slipper i januar sitt andre album, ”Forget the past, let´s worry about the future”.

”Pil & Bue har jeg hatt gleden av å oppleve live flere ganger, de har ikke skuffet meg enda. De spilte en helt legendarisk konsert på Koks tidligere i år, som det enda går gjetord om. Folk har kontaktet oss med ønske om å få bandet på årets Rød snø-plakat. Da er det jo selvfølgelig ekstra gøy å innfri!”, sier festivalsjef Maiken Johansen.

De fire tenåringsguttene i Resirkulert har raskt blitt den nye indiefavoritten i Nord-Norge.

I løpet av 2015 har Storfjordbandet gitt ut singelen ”Nederst på lista” og EP’en ”Blåmaling”, og nylig ble de tildelt Coop Nord Kulturpris som inkluderer et stipend på 50 000 kr.

Tidligere i år fikk bandet vise seg frem på musikk- og bransjefestivalen by:Larm, hvor Haaland så bandet opptre for første gang:

”Vi så Resirkulert live på by:Larm nå sist. Gutta er et friskt pust med et energinivå på scenen jeg ikke har sett på lenge. Vi gleder oss til denne talentfulle og sjarmerende gjengen fra Troms skal innta Rød snø-teltet!”, sier Haaland.  

”Med Resirkulert på plass er programmet til Rød snø 2016 komplett. Min første som festivalsjef, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. For en artistrekke. Dette blir litt av en fest!”, avslutter festivalsjef Maiken Johansen.

Posted on December 23, 2015 .