Odd Nordstoga åpner Rød snø

Skjermbilde 2015-11-18 kl. 14.33.38.png

Musikeren, sangeren og komponisten Odd Nordstoga sjarmerte alle med sitt inntog i musikkbransjen i 2004. Albumet «Luring» solgte intet mindre enn 160 000 eksemplarer og ble liggende hele 14 uker på toppen av salgslistene. Sangen «Kveldssong for deg og meg» om grisen som stod og hylte, ble årets store låt og den mest spilte låten på norsk radio i 2004. Året ble toppet med at Nordstoga ble kåret til Årets Spellemann 2004.

«Norgesfavoritten Odd Nordstoga har gitt ut flere fantastiske album, hatt suksess som teaterskuespiller, solgt 350 000 juleplater med Sissel Kyrkjebø, og spilt for utsolgt Operaen i Oslo. For å nevne noe. Det er ikke hvilken som helst mann som får oppdraget med å åpne hele festivalen vår», sier festivalsjef Maiken Johansen.

Odd Nordstoga er nå høyaktuell med sitt nye album «Dette landet», som fikk strålende kritikker, og gikk rett til topps på VG-lista. Det ble intet mindre enn Nordstogas fjerde album som går nummer 1. De andre kan skilte med topp 2. 

«Eg har aldri vore så nøgd med ei innspeling før, og eg brenn etter å få det ut. Brenn etter å spela det for folk», sier Odd Nordstoga selv.

«Vi er veldig stolte av hvordan årets Rød snø-program blir. Vi ønsker å tilby det kjente og kjære men samtidig introdusere folk for nye og spennende band. Vi håper og tror årets festivalprogram balanserer dette perfekt», sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Odd Nordstoga spiller først fredag 11. mars, og åpner dermed Rød snø 2016. Det gjenstår fem artister å slippe for vinterfestivalen i Mo i Rana.

Posted on November 19, 2015 .