Bigbang-vokalist Øystein Greni og The Fjords kommer til Rød snø

Som den kreative drivkraften i et av Norges største band noensinne, har Bigbang-vokalist Øystein Greni i stor grad vært med på å prege norsk rock gjennom 2000-tallet. Fra å være en en undergrunnsfavoritt i Oslo, ble Bigbang brått et nasjonalt fenomen da de slo gjennom med «Wild Bird» i 1999. Med en rekke klassiske album og hitlåter som «Girl In Oslo», «To the Mountains», «Swedish Television», «Saturn Freeway» og «The OsloBowl», har bandet Bigbang og låtskriver og vokalist Øystein Greni for lengst inntatt sin plass i norsk rocks elitedivisjon. 

”Det er en ære at en av norsk rocks aller beste menn skal åpne festen i Rød snø-teltet på festivalens andre dag”, sier festivalsjef Maiken Johansen.

”Øystein Greni jobber for tiden med et soloalbum det er knyttet store forventninger til. Jeg så han nylig solo i Oslo, og det var fantastisk bra! Det blir garantert en god blanding av store Bigbang-hits og nye låter når Greni kommer til Mo i Rana”, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Til Rød snø kommer også The Fjords, med Petter Vågan i spissen. Sanger og gitarist Vågan som er født i Mo i Rana og bodde sine første leveår her, spilte på Verket i 2009 med sitt tidligere band Ghost Dog.  

Gutta i The Fjords har solid bakgrunn fra den norske jazz- og undergrunnsscenen, og musikken omtales som en blanding av filmatisk elektronika, pop og indie. Bandet er kritikerrost, og slapp i juni sitt debutalbum til blant annet en femmer i Adresseavisa.

"Vi gleder oss veldig til å komme og spille på Rød Snø. Spesielt for meg, som ble født i Mo i Rana og som har vært der mye opp gjennom årene, skal det bli godt å få komme og spille for dere igjen. Jeg har jo spilt på Mo med Ghost Dog i sin tid, så jeg vet at publikum er fantastiske”, sier The Fjords-vokalisten.

"The Fjords er kanskje det navnet vi har fått mest ønsker om fra folk på Mo, så det er veldig gøy å endelig kunne by på nettopp det. De er et band som virkelig begynner å få fotfeste, og vi gleder oss veldig til å se de på scenen i mars!”, avslutter bookingsjefen.

Skjermbilde 2015-11-11 kl. 10.27.02.png
Posted on November 12, 2015 .