Storslipp gjør programmet komplett: Broiler, deLillos, Jan Eggum og Kakkmaddafakka kommer til Rød snø

Artisten flest nordmenn hører på for tiden heter Broiler. Det ble klart da strømmetjenesten Spotify nylig delte sine tall over hva det norske folk har hørt på det siste året. Foran artister som Nico & Vinz som har hatt enorm suksess i 2014, topper altså Drammenserne i Broiler lista. Med hits som ”Rays of light” og nå senest ”Wild Eyes”  og ”For you” har bandet vokst seg helt til topps som Norges ubestridte hitmakere. Bandet er også nominert til Spellemannpris i kategorien ”Årets hit”.

Som en av de opprinnelige fire store i norsk rock er Lars Lillo-Stenberg og hans deLillos et poporkester de aller fleste i vårt langstrakte land har et forhold til. Bandet, som er kjent for låter som blant annet "Neste sommer", "Hjernen er alene" og "Suser avgårde alle mann" har holdt det gående helt siden 1984, og (heldigvis) sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig, Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal. I høst slapp bandet studioalbum nummer femten, “Rett og slett livet”, som gikk rett til topps på VG-lista.

”Vi ser frem til en kveld med et låtunivers vi knapt har sett maken til i norsk pophistorie når deLillos entrer scenen i Rød snø-teltet,” sier festivalsjef Christian Lorentsen.

Jan Eggums karriere startet som pubsanger i London hvor han livnærte seg på å skrive engelske sanger, og en av hans mest kjente sanger «En natt forbi», ble opprinnelig skrevet på engelsk, med tittelen «Alone, Awake». Siden den gang har bergenseren vokst til å bli en av Norges mest folkekjære artister, og med sine gripende sanger karakteriseres han ofte som et “ansikt for melankolien”.

“Jan Eggum har hatt en eventyrlig karriere, og har mottatt hele seks Spellemannpriser, både som soloartist og som et medlem av hele Norges Gitarkameratene. Det er ingen smågutt som skal åpne festen i Rød snø-teltet lørdag 21. mars,” sier festivalsjefen.

Det tok ikke lang tid før Kakkmaddafakkas underholdende liveshow nådde massene, og interessen fra verdens fremste festivaler var enorm. Montreux Jazz Festival, Secret Garden Party og Rock am Ring har alle blitt gjestet av denne forfriskende galskapen fra Bergen. I sitt tiende år som band, med økende antall fans på verdensbasis, og imponerende prestasjoner å se tilbake på, er Kakkmaddafakka mer sultne enn noen gang.

”Jeg så Kakkmaddafakka på Verftet i Bergen i høst, og ble fullstendig bergtatt. Jeg kan med hånda på hjertet si at det er mange år siden jeg har blitt så imponert over hva et band leverer på en scene og kan ikke si annet enn at: Mo i Rana, gjør dere klar for Kakkmaddafakka!” sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

 

Posted on December 20, 2014 .