IDA MARIA

 

Helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock. Allerede før hun slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Og da ferden gikk ut i det store utland spilte hun blant annet på Jay Leno Show og gjorde en duett med selveste punk-gudfaren Iggy Pop.

Men så møtte hun veggen etter å ha slitt med store alkoholproblemer, og trakk seg vekk fra rampelyset. Som den ekte fighteren hun er, har derimot Ida Maria virkelig kjempet seg opp på toppen igjen. Etter en rekke sterke utgivelser, deriblant albumet «Scandalize My Heart» fra 2016, og en kruttsterk figur i både «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp», kan vi trygt fastslå at den tøffeste dama i norsk rock er tilbake i manesjen!

Live er hun en naturkraft av en formidler, som behersker både rockens kaos og hudløse selvutleveringer med like stor selvfølge.

Det er rett og slett en av landets mest spennende artister som kommer til oss i mars, og vi gleder oss stort til å ønske Ida Maria velkommen til årets Rød Snø! 

 

 

 

 

SV1 PressebildeIdaMaria Foto Marianne Lystrup.jpg